Så kom Meraleva ljusen till. . .

Jag är stolt återförsäljare av Mera Leva ljus. I januari 2017 gjorde Susanna Utbult från Öckerö sitt första blockljus. En positiv kedja skapades. Susanna har nu flera återförsäljare runt om i landet. Ordet mera leva kommer från Susannas första barn Carl-Johan som gick bort i cancer tre år gammal (se bilden) . Det var Carl-Johan som myntade uttrycket ”mera leva” två månader innan han dog. Familjen firade hans födelsedag i mitten av februari, en månad för tidigt, eftersom man inte trodde att han skulle leva till sin födelsedag. Ja, ni kan ju själv tänka er hur familjen kände sig, när dom med något stela leenden och tårade ögon sjöng ”Ja, må du leva uti hundrade år…” för den lille pojken som snart skulle dö. Han hade ont, men åh, så roligt han tyckte att det var när dom sjöng för honom! Gång på gång uppmanade han dem att ”sjunga mera leva”! Om och om igen sjöng dom. ”Mera leva” fick en ny innebörd.

Igår skulle Carl-Johan ha fyllt 28 år. Istället fick han bli drivkraften bakom och inspiratören till Meraleva ljusen. Där 10 procent av försäljningen går till Barncancerfonden. Därför är det en speciell känsla att tända ett Meraleva-ljus. ❤

Meraleva satsar även på hållbarhet och samlar in ljusstumpar som blir till nya ljus. Har du vägarna förbi Getängsvägen i Borås så ta med dina ljusstumpar och lämna in dom hos mig så ser jag till att Susanna får dom.

Är du nyfiken av hur ljusen ser ut så kommer bilderna upp på hemsidan snart. Ha tålamod! 😊

Kram Anna